Özel Eğitimde Akıllı Tahta Projesi, Eğitimde İnteraktif Sistemlerin Kullanımı

\"\"

🔹 Bolluca Özel Eğitim ve Fizik Tedavi’de bir ilk daha gerçekleşiyor. Eğitimde güncel teknoloji kullanımı gerçekleşerek Bolluca Akıllı Tahta Projesi ile İstanbul\’da eğitimde interaktif sistemlerin kullanımı ilk kez kurumumuzda hayata geçirildi.

Özel eğitim destek hizmetlerinde teknolojiyi kullanmak amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için başlatılmıştır. Bu prensiplerden yola çıkarak çözümü oluştururken başarı faktörleri 5 temel esasa dayandırılmıştır:

  • Erişilebilirlik: Her an her yerden, zaman ve araçlardan bağımsız olarak hizmet sunabilmek
  • Verimlilik: Hedef odaklı, daha verimli çalışma ortamları ve gelişim alanları sunabilmek,
  • Eşitlik (Fırsat Eşitliği): Tüm paydaşların en iyi hizmete erişilebilmesini sağlayabilmek,
  • Ölçülebilirlik: Gelişimin doğru değerlendirilebilmesi için sürecin ve sonuçların doğru ölçülebilmesini sağlamak, buna göre düzgün geri bildirim verebilmek
  • Kalite: Tüm eğitimin kalitesini ölçülebilir şekilde yükseltmek.

Özel Eğitimde Bolluca İnteraktif Sistemler Projesi ile öğrencinin, sadece dersteki başarısıyla değil, ilgi alanları, aktiviteleri ve eğilimleriyle değerlendirilebilmesi ve bu yolla, öğrencilerin tüm öğrencilik hayatlarına ait verinin analizinin yapılmasının önemi de ortaya çıkmaktadır. Bu verileri ailelerimizle paylaşıyor ve sürekli olarak ölçümlüyoruz.

Burada söz konusu olan sadece toplanan verilerle istatistik oluşturulması değildir. Bu proje ile öğrencinin eğitimi sürecinde oluşan her türlü bilginin tek bir kimlik yönetimi sisteminde tutulması ve bir veri havuzu ile analizlerin anında yapılabileceği bir altyapı oluşturulması amaçlanmaktadır.

Eğitimde akıllı tahta kullanımı ve interaktif sistemler ile öğrenci, bulunduğu ortamdan bağımsız olarak ders notlarına, ders içi projelere ve öğretmen tarafından verilen ödevlere ulaşabilmekte, ürettiği bilgileri öğretmeni ve diğer arkadaşları ile paylaşabilmekte ve ayrıca EBA ile yardımcı dokümanlarla öğrendiği konuları pekiştirebilmektedir.

Bu sistem birlikte çalışma ve işbirliği gibi becerileri geliştirerek öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak ve eğitimde fırsat eşitliğini geliştirecektir. Korona süreci başlamasından itibaren Bolluca ailesi olarak uzaktan kurduğumuz bağlantılar ile interaktif sistemler; öğrencimizi, öğretmenine daha fazla yakınlaşmasına olanak sağlamıştır.

Bilgiye erişim kolaylaşacak ve projeyle “merkezde bilgisayar teknolojisi” hedefinden “öğrenci, aile ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi” hedefi yakalanacaktır.

Ailelere, öğrencilere ve öğretmenlerimize zoom gibi uygulamalar kullanılarak eğitimin kesintisiz devam etmesi ve uzaktan erişim imkanı sağlayan sistemimizle sürekli geliştiriyor, geri bildirimleri anında değerlendiriyoruz.

Eğitimde öncü kuruluş Bolluca ailesi olarak siz de yerinizi almak isterseniz bizleri ziyaret ederek çalışmalarımızdan haberdar olabilirsiniz.

  • Ücretsiz Tanıtım için 0531 703 10 13 bize ulaşın.

İyi bir başlangıç için Bolluca Rehabilitasyon sizi bekliyor.

İyi Eğitim Almak Her Bireyin Hakkı…

0212 685 1013

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top