23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

📌 Korona Virüs sebebiyle tören ile kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Arnavutköy Bolluca Özel Eğitim\’de canlı bağlantılar ile kutlandı. 23 Nisan\’ın önemi ve tarihsel serüveni tüm izleyicilere aktarıldı.

📌Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan, 1921’de çıkarılan bir kanunla ilk resmi bayram olarak ilan edildi. Kanunda, “23 Nisan günü milli bayramdır” deniliyordu.

📌1935 yılında çıkarılan bir kanunla 23 Nisan, “Milli Hâkimiyet Bayramı” olarak adlandırıldı.

📌Şimdi gelelim “Milli Hâkimiyet Bayramı”nın nasıl “Çocuk Bayramı” olduğuna…

📌Osmanlı devletinde, II. Meşrutiyet döneminde kurulan “Darüleytamlar” şehit çocuklarına bakma görevini üstlenmişti. Bu kurumların yetersiz kaldığını görenler 1908 yılında Himaye-i Etfal Cemiyeti’ni kurdular.

📌Kurucuları Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’ya geçince, Kurtuluş Savaşı sırasında öksüz ve yetim kalan çocukların korunmasını ve yetiştirilmesini gaye edinen cemiyet 1921’de Ankara’da, Hâkimiyet-i Milliyet gazetesinin bir odasında faaliyetini sürdürmeye başladı.

📌Cemiyet’in Başkanı Dr. Fuad Omay, yakın ilişkide olduğu Mustafa Kemal’in desteğiyle, Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’larda yetim çocukları eğlendirmek ve onlara gelir sağlamak için etkinlikler düzenlenmesine önayak oldu.

📌23 Nisan’larda özel posta pulları, kartpostallar, zarflar çıkarıldı. Sokaklarda dolaşan çocuklar insanların yakalarına rozet takarak kumbaralarla bağış toplamaya, hayırsever insanlar ve iş yerleri imkânları ölçüsünde yoksul çocuklar için bağış yapmaya başladı.

📌Cemiyet, 1927’de, 23 Nisan’ı Çocuk Günü ilan etti. Halktan 23 Nisan’ların daha geniş çaplı etkinliklerle kutlanmasını istedi. O yıl 23 Nisan çocuk günü etkinlikleri devlet erkânı ve halkın geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

📌Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal, makam arabalarından birini çocuklara tahsis etti.

📌1933’ün 23 Nisan’ında çocukları özendirmek amacıyla devlet makamları kısa süre çocuklara verildi. İlk uygulamayı Mustafa Kemal yaptı.

📌Cumhurbaşkanlığı makamına bir çocuk oturtuldu. Diğer kurumlar da bu etkinliğe katıldı.

📌1980’de Milli Güvenlik Konseyi aldığı bir kararla, “Milli Hâkimiyet Bayramı”nın adını “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak değiştirdi. (Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin adı 1935 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’na dönüştürüldü.

📌Çocuklara hediye edilen nice 23 Nisan\’lara sağlık dolu günlerde kavuşmak dileğiyle.. #BollucaÖzelEğitim

📌 Geleceğimizin inşası yolunda bu zor günlerimizde, çocuklarımız ve ailemiz ile #iletişim zemininin artması çok güzel bir fırsattır. Bolluca Ailesi, Kurucu Müdürü Psikolog Eyüp Tunahan’ın anlatımıyla size ve çocuklarımıza “evde hayat var” dediğimiz günleri iyi değerlendirebileceğimiz bir yazı ile hediye edelim. Çocuk Eğitiminde İletişimin Rolü

📌 Bir çocuğa verilecek en güzel hediye ne bir oyuncak ne de bir şekerdir. En güzel hediye ‘zaman’dır. Zamanınızı; emeğin, takdirin, çabanın, güzel bir dünya inşasında teminat olan çocuklarınıza ve ailenize bıkmadan/usanmadan armağan ediniz.

📌 Çocuklara hediye edilen nice 23 Nisan\’lara sağlık dolu günlerde kavuşmak dileğiyle…

📌 Merkezimizin en küçükleri, sevimlilerimiz… Bayramınız kutlu olsun çocuklar… ❤️

\"\"

100. Yıl anısına haydi #Arnavutköy
#23nisanulusalegemenlikveçocukbayramı #23nisan100yaşında

☎️ 0212 685 1013

‘Biz Bir Aileyiz…’

www.arnavutkoyrehabilitasyon.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top