Çocuklara Korona Virüsü Nasıl Anlatabiliriz?

Çocuklara korono virüsü anlatırken bu konuda dengeli yaklaşımlar getirilmelidir. Çocuğumuzun kaygı seviyesini arttırıp takıntılara dönüştürmemek önemlidir.

Covid-19 (Korona Virüs) tüm dünyada \”evde kal\” çağrısıyla virüsün yayılım hızı düşürülmeye çalışılmaktadır. Çocuklarımıza yapacağımız bilinçlendirme çocuğumuzun yaşına ve gelişimine göre gerekli sorumlulukları vurgulayarak anlatılmalıdır. Eğer çocuğunuzun takıntı geliştirmeye yatkınlığı varsa bu konuda daha hassas davranılmalıdır.

Anne ve Baba olarak en önemli sorumluluğumuz yaşanılan her stresöre dair çocuğunuza davranış ve söylemlerinizle \”ben buradayım, seni koruyacağım, birlikte neler yapmamız gerektiği üzerinde konuşalım\” mesajını vermek önemlidir. İlk önce kendi soğukkanlılığımızı korumalı ve ev içi etkinliklerimiz ile çocuklarımızın kaygı seviyesi azaltılabilir.

Okullarında tatilde olduğu şu dönemde rutinleri korumak oldukça önemlidir. Bizde Bolluca Özel Eğitim Ailesi Öğretmenleri ve Uzman Psikologlarımızla sizlere görüntülü aramalar ile destek sağlamaktayız. Rutinler bize ve çocuklarımıza \”güvendeyim\” mesajı verir. Elinizden geldiğince ev içi etkinliklerini, ders ve dinlenme saatlerini programlamak hem akademik anlamda hemde gelişimsel anlamda rahatlatacaktır.

En yakın zamanda bahçemizde çiçeklerin açtığı, kuşların cıvıltıları eşliğinde tüm çocuklarımızın seslerini kurumumuzda yeniden duyacağımız günlerin sabırsızlığı içerisindeyiz ve\”evde hayat var\” diyoruz.

Sorumluluklar ancak fedakarlık yapılarak yerine getirilir. Çocuklara hizmet etmekte ve eğitimde çok deneyimliyiz. Zorunlu arayı kısa sürede kapatacağız.

Sağlıcakla kalın…

Bolluca Özel Eğitim Ailesi

\”İyi Eğitim/Hizmet Almak Her Bireyin Hakkı…\”

02126851013

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top