Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Fiziksel gelişim desteğine ihtiyaç duyan çocuklarımız, fizyoterapistlerimiz tarafından değerlendirilir ve kişiye özel eğitim programı oluşturulur. Eğitim programıyla çocuğun fonksiyonel kapasitesini artırma ve daha bağımsız bir birey haline gelmesini amaçlarız.

Eğitim programıyla hedeflediklerimiz:

Anormal postür (duruş) bozukluklarını düzeltmek

İstemsiz kasılmalara engel olmak

Zayıf kasları kuvvetlendirmek

Denge ve koordinasyonu geliştirmek

Uygun ortotik desteklerle fiziksel yeterliliği artırma

Günlük yaşam aktivitelerini ve kişisel bakım becerilerini geliştirerek bağımsızlık seviyesini yükseltmek.

Başlıca fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerimiz:

Pediatrik Fizyoterapi Hizmetleri: Hamilelikte, doğum esnasında ya da sonrasında oluşan hastalıkların yol açtığı fiziksel yetersizliklerde sunulan değerlendirme, takip ve tedavi hizmetleridir.

Nörolojik Rehabilitasyon

Ortopedik Rehabilitasyon

Ortotik Desteklerin Kararı ve Yönlendirilmesi: Theratogs, ayak&ayak bileği ortezleri, splintlerin kararı ve yönlendirilmesinin yapılmasıdır.

Nörogelişimsel Tedavi: Çocuğun mevcut durumu göz önüne alınarak, oyun aktiviteleriyle doğru tutuş teknikleri ve pozisyonlamalarla harekete teşvik yöntemidir.

Uzay Terapisi: Kafes şeklindeki terapi ünitesine alınan hastalar özel elastik materyallerle bağlanır ve materyale gereken gerilim verilir. Oluşan gerilimle yer çekimi elimine edilir ve hastanın normalde yapamadığı hareketi yer çekimi olmadan yapması sağlanır.

Kinesiotaping: Eklem hareketlerini kısıtlamadan ve kasları destekleyrek vücudun doğal iyileşmesini hızlandırıcı özel tür bantlama tekniğidir.

Fizyoterapi Hizmet Alanlarımız:

Serebral Palsi: 

Doğum öncesinde, doğum sırasında veya doğumdan hemen sonra tıbbi bir problem nedeniyle gelişen, ilerleyici olmayan beyin hasarıdır. Serebral Palsi, kas kontrolü ve vücut hareketlerinin kaybıyla karaktarizedir. Serebral palsi tedavisinde hastalığın neden olduğu bulgular hafifletilebilir, çocuğun bağımsızlık düzeyi arttırılabilir, bakımı kolaylaştırılabilir. Her hasta için tedavi hedefleri farklı olup tedavi seçenekleri de farklıdır. Serebral Palsi tedavisinde uygulanabilecek birçok tedavi yöntemi mevcuttur. Önemli olan sizin çocuğunuz için o dönemde en uygun ve gerekli olan tedavi seçeneklerinin doğru olarak belirlenmesi ve uygulanmasıdır. Çeşitli ilaç tedavileri, egzersiz ve fizyoterapi yöntemleri, iş ve uğraşı tedavisi, ortez uygulamaları yapılabilir.

Spina Bifida: 

Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.Belirtiler defektin şiddetine bağlıdır. En ağır formunda görülen problemler; Bacaklarını, ayaklarını ya da kollarını az hissetme ya da hissetmeme, mesane ve bağırsak problemleri, hidrosefali, omurgada eğrilik. Fizik tedavi ve uygun ortezleme tedavinin temel taşlaırındandır.

Kas Hastalıkları: 

Kas hastalıkları kasta ki yapısal bozukluklar, enzim eksiklikleri ve protein kaybı gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen ve oldukça farklı çeşidi bulunan nörolojik hastalıklardır. Hastalık genelde genetik geçiş gösterir ve ilerleyici niteliktedir. Günümüzde kesin bir tedavisi olmamakla birlikte hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyon programıyla, fizyoterapist eşliğinde yapılan egzersizlerle hastalığın neden olabileceği çeşitli komplikasyonların önlenmesinin yanı sıra günlük yaşam aktivitelerinde de iyiye gidiş ve bağımsızlığın en üst seviyeye getirilmesi sağlanabilir.

Down Sendromu: 

Genetik bir farklılık sonucunda insanda 21. kromozom çiftinde bir fazla kromozomun bulunması sonucu ortaya çıkar. Fizik tedaviyle bebeğin bağımsız bir şekilde anlamlı hareket ederek normal gelişim basamaklarını (dönme,sürünme,emekleme,dizüstü,ayakta durma ve yürüme gibi) takip etmesi ve oluşabilecek ortopedik ve fonksiyonel problemlerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Ücretsiz Fizyoterapi Destek ve Terapi için; 0212 537 61 60 kurumumuzla iletişim kurabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top